Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Львівщині 9 січня 4 людей потрапили до лікарні з обмороженнями

У Львівській області протягом 9 січня 4 людей потрапили до лікарні з обмороженнями. Про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Отож, 9 січня до Сколівської центральної районної лікарні з діагнозом обмороження верхніх кінцівок звернулось четверо людей. Зокрема о 16:00 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення, що до Сколівської центральної районної лікарні в стані середнього ступеня важкості поступив чоловік 1978 року народження, житель с. Крушельниця, з діагнозом – обмороження обох верхніх кінцівок. О 16:00 надійшло повідомлення, що в стані середнього ступеня важкості до Сколівської центральної районної лікарні поступив чоловік 1978 року народження, житель с. Тухля, з діагнозом – обмороження обох верхніх кінцівок. О 16:00 надійшло повідомлення, що в Сколівську центральну районну лікарню в легкому стані поступив чоловік 1952 року народження, житель с. Крушельниця, з діагнозом – обмороження обох верхніх кінцівок, від госпіталізації відмовився. О 21:06 надійшло повідомлення, що до Сколівської центральної районної лікарні в стані середнього ступеня важкості поступив чоловік, 1960 року народження, житель с. Двірці, з діагнозом – обмороження обох верхніх кінцівок.

Нагадаємо, що протягом 8 січня від переохолодження у Львівській області померло 2 людини. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Також було госпіталізовано до лікарень 7 чоловік.Золочівський район - 1 помер, 1 госпіталізований; Кам'янка-Бузький район - 1 помер, 2 госпіталізовано; Миколаївський район – 1 госпіталізований; Жидачівський район – 1 госпіталізований; м. Борислав – 2 госпіталізовано.

До 8 січня йшлося про 5 померлих від морозу на Львівщині.

Головне управління ДСНС у Львівській області нагадує:
не вживайте алкогольних напоїв - алкогольне сп'яніння викликає ілюзію тепла, сприяє високій утраті тепла;
не паліть на морозі - паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду; 
носіть просторий одяг - це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокальний;

Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження;

Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. Метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе "прилипання" цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. Перстені на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ