Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині діють нові перепустки на час комендантської години

З урахуванням наказу начальника Львівської ОВА від 19 жовтня 2023 року змінили склад комендатури Львівської області і запровадили новий бланк перепусток, які мають кілька рівнів захисту.

Про це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА повідомив керівник апарату Львівської ОВА та комендант Львівської області Тарас Грень.

«Метою запровадження нової форми перепустки є, першочергово, покращення заходів безпеки області. Це допоможе забезпечити належний контрольний режим у Львівській області. Новий вид перепусток має близько чотирьох окремих ступенів захисту, вони є як візуальні, так і такі, які можна тактильно відчути», – зазначив Тарас Грень.

Зокрема, під час брифінгу продемонстрували сфальшовані перепустки старого зразка з підробленими підписами та печаткою, які були в обігу у Львівській області. Крім того, у правоохоронців є чатбот, за допомогою якого вони можуть за кілька хвилин перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя.

За словами керівника апарату ЛОВА, нові перепустки вже видають. Одночасно продовжують діяти перепустки старого взірця, ті, які ще мають чинність. Триватиме перехідний період до 1 січня 2024 року.

«Звертаю увагу, що є певні критерії, за якими видаються перепустки, а саме – необхідність забезпечення діяльності критичної інфраструктури області (це працівники органів державної влади, підприємства критичної інфраструктури та ін.). Нагадаю, що перепустка дає право особі, якій її видали, на перебування чи вільне пересування областю під час комендантської години, час якої не змінився – з 00:00 до 05:00», – наголосив Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ