Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині до 5 років засудили військового, через якого загинув солдат

Як інформує прес-служба Військової прокуратури Західного регіону України, на Львівщині військовослужбовця засудили до 5 років позбавлення волі за порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть солдата.

13 січня 2020 року Яворівський районний суд Львівської області визнав винним 21-річного військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого).

У суді військовою прокуратурою Львівського гарнізону доведено, що в червні 2019 року вказаний військовослужбовець-строковик, вважаючи автомат Калашникова розрядженим, жартома направив його на товариша по службі та випадково натиснув на спусковий курок. Отримана травма потерпілого солдата виявилася не сумісною із життям.

Завдяки зібраним доказам військовою прокуратурою доведено в суді вину військовослужбовця, а обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та щиро розкаявся.

Суд врахував усі обставини та засудив правопорушника до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у травні 2019 року  на  Яворівському полігоні через порушення військовослужбовцями правил поводження із зброєю та боєприпасами під час проведення навчальних стрільб з АГС-17 від вибуху снаряда постраждали троє військових. Один з них помер, ще двоє – отримали тяжкі поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ