Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині другий тиждень горить шахта «Межирічанська»

Станом на 06.00 год. 04 січня здійснюється гасіння осередків пожежі та охолодження гірничих виробок на шахті «Межирічанська». Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

Нагадаємо, 21 грудня 2010 року о 20.18 год. в с. Межиріччя Сокальського району Львівської області виникла пожежа на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» на глибині 485 м верхньої приймальної площадки північного квершлагу. Робота шахти призупинена.

На момент пожежі на аварійній ділянці перебувало 77 чоловік, яких о 22.30 год. виведено на поверхню. Травмованих та загиблих немає.

Протягом 21-03 січня тривають аварійно-відновні роботи з ліквідації пожежі.

26.12.10 року близько 18.30 год. після проведення повторного контролю за газовою обстановкою на аварійній ділянці було виявлено підняття рівня небезпечних газів, що могло призвести до виникнення непередбачених обставин (вибуху). О 18.45 год. керівником гірничорятувальних робіт було прийнято рішення по призупиненню ліквідаційних робіт із виведенням працюючих відділень на зовні.

Під керівництвом технічного директора ДП «Львіввугілля» Акімова Олега Анатолійовича 28.12.10 року о 14.00 год. з метою відпрацювання конкретного науково – обґрунтованого Плану дій з ліквідації наслідків пожежі на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» (надалі – План дій) проведена розширена технічна нарада. Керівники науково – дослідних інститутів та учасники наради в цілому підтримали План дій та надали пропозиції, які будуть включені як додаток до основного Плану.

Враховуючи результати проведеної відділеннями рятувальників ДВГРС розвідки, а саме, зниження температури та зменшення концентрації шкідливих газів у місцях проведення аварійних робіт з 13.00 год. 28.12.10 року рятувальники ДВГРС та працівники шахти приступили до проведення робіт;

Станом на 06.00 год. 04 січня здійснюється гасіння осередків пожежі та охолодження гірничих виробок в наступних місцях:

- головний північний вентиляційний штрек за перемичкою № 3 в сторону скіпового ствола;

- верхній заїзд № 2 північного квершлага зі сторони верхньої приймальної площадки та зі сторони Головного північного вентиляційного штрека;

- головний південний вентиляційний штрек за перемичкою №7.

Забезпечується постійний контроль за станом вентиляційних споруд, газовою обстановкою, депресією на аварійній дільниці.

В шахті працює 6 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби (23 чол.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ