Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині двоє дітей без батьківського піклування знайшли нову родину

У дитячий будинок сімейного типу, який функціонує на території Пустомитівської територіальної громади, влаштували двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які є рідними сестрами 12 та 16 років. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

До влаштування у ДБСТ діти перебували в різних закладах області, а їх молодший брат виховувався в дитячому будинку родини Самарцевих. Влаштування дітей дало можливість об’єднати родинну групу та можливість виховуватись їм в одній сім’ї.

«Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку», – зазначив  начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Загалом в області функціонує 44 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 74 прийомні сім’ї, в яких виховується 135 дитини-сироти та дитини,  позбавленої батьківського піклування.

З питань створення дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї, звертайтеся до служби у справах дітей Львівської ОВА за телефоном – (032) 235 44 56, або до служб у справах дітей за місцем проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ