Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині фермери можуть отримати сертифікати на племінних тварин через ЦНАПи

Торік такою адміністративною послугою скористались десятки фермерів, повідомляють в ЛОДА.
Фото Олена Ляхович

Упродовж 2023 року на Львівщині суб’єктам племінної справи у тваринництві надали адміністративну послугу «Видача сертифіката племінних (генетичних) ресурсів» на 25 заявок.

Як йдеться на сайті ЛОДА, у результаті за ними видали 246 сертифікатів на племінних тварин великої рогатої худоби молочних і м’ясних порід та свиней.

«Видачу таких племінних сертифікатів надають виключно суб’єктам племінної справи у тваринництві, які реалізовують племінних сільськогосподарських тварин та підтверджують сертифікатами їх племінну цінність і відповідність породності. Виконавцем адміністративної послуги є департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА, а подати заявку і отримати сертифікати можна у ЦНАПах Львівської області», - коментує Людмила Гончаренко, заступниця директора департаменту агропромислового розвитку ОВА.   

Для отримання адміністративної послуги «Видача сертифіката племінних (генетичних) ресурсів» заявник (фермер) має надати до ЦНАПу особисто або поштовим відправленням заяву та відповідний перелік документів.

Термін виконання адміністративної послуги становить 30 календарних днів та надається безоплатно.

Результатом надання адміністративної послуги є видача сертифікатів племінних (генетичних) ресурсів на заявлену кількість племінних тварин. У разі надання неповної або недостовірної інформації, ви отримаєте повідомлення про відмову у видачі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ