Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині фіксують порушення Закону про РРО

Фактичні перевірки підтверджують порушення окремими суб’єктами господарювання Закону про РРО та трудового законодавства.

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що з жовтня минулого року набули чинності зміни до законодавства, які передбачають застосування фінансових санкцій до суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.

Крім цього, значною частиною було скасовано мораторій на проведення перевірок. 

Зокрема, під час нещодавньої фактичної перевірки суб’єкта господарювання, який здійснював діяльність у сфері транспорту та кур’єрської діяльності, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ДПС у Львівській області було встановлено факт проведення розрахункової операції без застосування реєстратора розрахункових операцій, а також зафіксовано використання праці найманої особи без укладення трудового договору.

Матеріали перевірки про допуск працівника до роботи всупереч нормам законодавства скеровано для вжиття відповідних заходів у Західне між регіональне управління Державної служби з питань праці.

Головне управління ДПС у Львівській області наголошує на необхідності дотримання суб’єктами господарювання порядку проведення розрахунків при продажу товарів чи послуг та належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ