Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині лабораторно підтверджені два випадки грипу: вперше AH1N1

Станом на середину січня в області лабораторно підтвердили два випадки грипу. Одна людина була інфікована грипом B, його виявили у мешканця області на початку грудня, ще в однієї людини медики зафіксували пандемічний штам грипу А (H1N1). Про це повідомили 12 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

"Грип А (H1N1) виявили у мешканця Львова, який звернувся в амбулаторно-поліклінічний заклад та був обстежений", - розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Медик зазначила, що епідеміологічна ситуація на Львівщині на сьогодні є сприятливою.

"Більше випадків грипу вірусологічною лабораторією виявлено не було. Наша область належить до областей з дозорним наглядом, відтак щотижня в нас проходять обстеження на грип лише 10 людей: порівну з лікарні та поліклініки.

Наразі людей з бурхливими клінічними ознаками грипу немає. Дозорний нагляд по грипу ведеться щотижнево, і поки що ми говоримо, що на Львівщині абсолютно сприятлива епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип", - розповіла вона.

Та застерегла, що симптом будь-якого гострого респіраторного захворювання (ГРЗ) і грипу подібні до коронавірусу. Відтак, закликала мешканців області при перших симптомах звертатись до медиків, а медиків – скеровувати пацієнтів з ознаками ГРЗ та грипу на ПЛР-тест.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ