Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

На Львівщині медициною катастроф займеться СБУ

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф виявлено втрати на суму 1,6 млн грн, - прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності Комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" за період з 01.01.2015 по 31.01.2018 і виявили втрати на суму 1,6 млн гривень.

Зокрема, центр втратив 825,1 тис. грн власних надходжень через те, що всупереч чинному законодавству проводив підготовку працівників суб'єктів господарювання з домедичної підготовки та здійснював медичне забезпечення та обслуговування  спортивно- культурних заходів безкоштовно, хоча плата за ці послуги мала надходити на спеціальний реєстраційний рахунок.

Також встановлено нестачу запчастин та мастильних матеріалів на 261,8 тис. грн, переплату 235,0 тис.грн заробітної плати та нецільове використання 212,9 тис.грн: придбання виробів медичного призначення фінансувалося за рахунок невідповідного коду видатків.

Крім того, аудитори виявили зайве списання коштів на ремонт автотранспорту та придбання пального, комунальні послуги, недоотримання надходжень від проходження практики студентів та низку інших фінансових порушень, що призвели до втрат.

Аудитори встановили порушення при здійсненні закупівель, які не призвели до втрат: без застосування процедури закупівлі придбано ПММ на суму 1,9 млн грн.

Після проведення контрольного заходу фахівці офісу разом із керівниками департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації взяли участь у зборах трудового колективу центру, під час яких ознайомили присутніх із результатами проведеної ревізії.

Матеріали ревізії передано в УСБУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ