Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині намолотили понад 1 мільйон тонн зерна

Збір ранніх зернових, зернобобових культур і ріпаку на полях Львівщини наближається до завершення. Вищезазначених культур цьогоріч засіяли на площі 217 тисяч гектарів намолотивши понад 1 мільйон тонн зерна. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

За даними оперативної інформації станом на сьогодні, 17-те серпня, в усіх категоріях господарств області вже зібрали ранніх зернових і зернобобових культур на площі понад 168 тисяч га (75,2 % посівної площі), намолотивши 840 тисяч тонн зерна, урожайність становила 51 центнер на гектар. До порівняння минулого року станом на цю дату зібрали врожай з 164,5 тисячі гектарів.

Сільськогосподарські підприємства зібрали понад 76 тис. га (70,6 % площ) ранніх зернових і зернобобових культур, намолотивши 422,4 тис. тонн зерна. Урожайність становила - 55,4 ц/га. З цієї групи культур озимої пшениці зібрали на площі майже 58 тис. га (80%) та намолотили понад 333 тис. тонн зерна з урожайністю 56,7 ц/га. У середньому врожайність нижча на 4% від торішньої, проте вищу від середньої по області отримали аграрії Червоноградського (60,4 ц/га), Самбірського (57,4 ц/га), Золочівського (57,3 ц/га) районів.

З групи технічних культур ріпаку (озимого і ярого) зібрали на площі 49 тис. га (90%), намолотивши 164 тис. тонн зерна з урожайністю 33,5 ц/га.

«За останніх кілька днів сонячної погоди за темпами збирання ми наздогнали і навіть випереджаємо на 5% показники минулого року. Окрім того, із загального обсягу зібраного зерна 72% припадає на зерно пшениці (озимої і ярої), якої вже зібрано 720 тис. тонн разом у комерційному і приватному секторах», - прокоментувала хід жнив директорка департаменту Тетяна Гетьман.

Поряд із проведенням збиральних робіт проводиться підготовка площ під посів озимих культур урожаю 2024 року. Прогнозовані площі ще не повністю сформовані, проте окремі господарства вже розпочали посів озимого ріпаку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ