Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині обговорили діяльність театрів та концертних установ

Керівники концертно-театральних установ прозвітували за результатами роботи першого кварталу цього року, повідомляють в ЛОДА.
Фото - ЛОДА

Сьогодні, 16 квітня, під головуванням заступника голови Львівської ОВА Івана Собка відбулась нарада з керівниками шести театральних та концертних установ обласного підпорядкування.

Керівники установ поділились результатами роботи установ за перший квартал, обговорили перспективи роботи на цей рік, а також проблемні питання і пропозиції щодо розвитку галузі.

Іван Собко наголосив на позитивному зростанні доходів від основного виду діяльності театрів та концертних установ обласного підпорядкування. У І кварталі 2024-го року доходи всіх шести закладів склали 5197,7 тис. грн., а за аналогічний період 2023-го року ця сума становила 3485 тис. грн. 

Також, відзначили активну роботу, спрямовану на реабілітацію засобами музичного мистецтва військовослужбовців ЗСУ. Відтак, Львівська національна філармонія імені М. Скорика презентувала 18 творчих проєктів «Музика заради життя» та інших концертних програм на основі творів українських і зарубіжних композиторів у військових госпіталях та населених пунктах області. Також військовослужбовці ЗСУ та члени їх сімей регулярно мають можливість переглядати вистави театрів.

Заступник голови звернув особливу увагу на активну гастрольну діяльність концертних установ. Зокрема, у І кварталі 2024 року Галицький академічний камерний хор презентував 54 концерти в Німеччині та Швейцарії, Львівська національна філармонія імені М. Скорика представила 22 концерти в Німеччині, Польщі, Іспанії, Італії, Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» – 8 концертів у Німеччині та Франції.

«Популяризація української музики за кордоном є одним із пріоритетів діяльності концертних установ. Наші колективи представляють національне музичне мистецтво, демонструють високу виконавську майстерність, а також нагадують світовій спільноті про актуальні події в Україні», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ