Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині очільник сільради та депутат привласнили майже 1 млн бюджетних коштів

На Львівщині очільник сільради та депутат підозрюються у привласненні майже 1 млн бюджетних коштів. Про це повідомило прокурор Львівщини Ірина Діденко.

Як зазначила Діденко, за версією слідства, минулоріч у одному із сіл Сколівського району вирішили встановити сучасне вуличне освітлення, реалізувавши прогресивний проєкт відновлюваної енергетики. Він полягав у встановленні сонячних панелей з інноваційною системою ламп.

На цей проєкт з бюджету виділено 1 млн 154 тис грн.

Разом з тим, бажання збагатитися за бюджетний рахунок переважило бажання забезпечити людей безкоштовним, якісним величним освітленням.

Виконувач обов’язків голови села, у змові з депутатом (інженером технічного нагляду) та керівником товариства, що виграло тендер на встановлення освітлення, привласнили загалом 950 тис грн бюджетних коштів, з виділених 1 млн 154 тис грн.

Щоб злочин не був очевидним, замість якісних ламп, вирішити монтувати у 25 разів дешевші китайського виробництва (за актом виконаних робіт 1 елемент коштує 23 000 грн, а реально встановлені вартують 886 грн).

Як вдалось з'ясувати журналістам Гал-інфо, мова може йти про голову Верхньосиньовидненської селищної ради, яка в вересні 2019 року підписала договір з ТзОВ "Артур" на реконструкцію вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів відновлювальних джерел енергії (енергії сонцяв смт. Верхнє синьовидне Сколівського району Львівської області. Вулиці І.Франка,Кобилянської). Загальна вартість підписаної угоди складала 1 153 633 гривень. Дана інформація перевіряється.

"Законом передбачена особлива процедура повідомлення про підозру народним обранцям, тому очільнику села і депутату підписала їх особисто.

Готуються клопотання про обрання мір запобіжних заходів та відсторонення від посад.

За вчинені злочини підозрюваним загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Якісна робота прокурорів та оперативного супроводу працівників УСР за слідства поліції", - додала Діденко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ