Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині оприлюднили рейтинг тергромад за бюджетними показниками першого кварталу

Львівська обласна військова адміністрація (ОВА) опублікувала аналіз фінансових показників територіальних громад регіону за січень-березень 2024 року. Аналіз виявив значні відмінності у фінансовому стані громад, зумовлені війною та законодавчими змінами.
Фото - з відкритих джерел

Про це повідомили на сайті ЛОДА.

Зимноводівська громада Львівського району очолила рейтинг найбільш фінансово спроможних громад, тоді як минулого року лідером була Новояворівська громада Яворівського району. Лише три громади – Львівська, Солонківська та Пустомитівська – зберегли лідерські позиції в рейтингу.

Найбільшу частку місцевих податків та зборів у доходах загального фонду мали бюджети Поморянської (63%), Тростянецької (59%), Стрілківської (58%), Східницької (53%) та Добросинсько-Магерівської (52%) громад. Натомість найменшу частку зафіксовано у бюджетах Славської (11%), Боринської (20%) та Сколівської (21%) громад.

Найвищі власні надходження бюджетних установ на одного жителя були у Львівській (431,2 грн), Жовківській (360,8 грн) та Мостиській (335 грн) громадах. Водночас найнижчі показники зафіксовано у Солонківській громаді (6,6 грн на одного жителя).

Найбільші видатки на одного жителя в бюджетах Сокільницької громади – 4824,6 грн, Славської – 4320,1 грн, Великомостівської – 3792,5 грн, а найменші у бюджетах: Добромильської – 1411 грн/жителя, що у 3,4 раза менші від найвищого показника, Східницької – 1493,1 грн, що у 3,2 раза менше, Новороздільської – 1523,8 грн – втричі менше.

Бюджети 52 територіальних громад затвердили з дефіцитом коштів на виплату заробітної плати та розрахунки за енергоносії на загальну суму понад 619 млн грн. Проте вже впродовж першого кварталу дефіцит ліквідували у бюджетах 20 громад і зменшили в 29 бюджетах на суму 312 млн грн.

Директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків наголосив на важливості ефективних управлінських рішень для покращення фінансового потенціалу громад в умовах війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ