Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині переселенців почали навчати підприємництва

На Львівщині розпочали навчати переселенців підприємництву. Низка тренінгів з розвитку навичок підприємництва для внутрішньо переміщених осіб стартувала з Золочева.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Навчання відбувається за ініціативи Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» та організації IQholding, за сприяння Львівської обласної ради та військової адміністрації.

Учасниками тренінгів є переселенці, які мають досвід або бажання розвиватися в підприємництві і переїхали від бойових дій. Слухачі залишили свої домівки в Запоріжжі, Харківській, Херсонській, Київській областях.

На тренінгу у Золочеві зібралися здебільшого жінки, які мали власні справи у ресторанному, швейному бізнесах та у сфері краси. Тренінг триває три дні, у перший день учасники знайомляться, аналізують бізнес-ідеї, з якими прийшли, думають, в якому напрямку можна розвиватися та про ринки, на яких можна просувати свої продукти та сервіси.

"Ключові речі – це розвиток, масштабування, унікальна торгова пропозиція. На основі цього будемо визначати мету та цілі загалом", - розповіла менеджерка програм розвитку малого та середнього бізнесу, бізнес-консультантка агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, тренерка Мирослава Демків.

"Наразі в Золочівській громаді близько 3 тисячі переселенців, - розповів заступник міського голови Василь Гавришків. - Дехто вже знайшов роботу, інші стали на облік Центру зайнятості, є й ті, хто готові відкрити бізнес в новій локації. В місті готові всіляко допомагати підприємцям, бо це робочі місця і надходження до бюджету".

За його словами, у Золочеві функціонують кілька великих підприємств, наприклад деревообробне, розвивається сільське господарство, ягідництво, кілька фермерських господарств, виробництво молока, розвинена поліграфія.

За словами організаторів навчань головною метою такої програми з розвитку навичок підприємництва є допомогти самоорганізуватися, влаштувати самозайнятість, відновити бізнес тих, хто змушений був покинути дім і тимчасово переселитися на Львівщину.

"Сподіваємося, це дасть можливість не лише заробляти на життя, а мати перспективу розвитку і подальшого добробуту. Бізнес-плани, які створили учасники на тренінгах, змагатимуться у конкурсі мікрогрантів, щоб отримати до 100 000 гривень на старт свого бізнесового проєкту. Переможці, окрім менторського супроводу, отримають гроші на закупівлю обладнання для ведення підприємницької діяльності", - розповіла організаторка Надія Стець.

Наступні навчання відбудуться у Львові, Стрию, Червонограді та Дрогобичі. Реєстрація триває за посиланням:
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ