Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перевірили виконання природоохоронних заходів

Керівництво департаменту екології та природних ресурсів з оглядом виїхало на об’єкти, які реалізують впродовж цього року на Львівщині. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Йдеться про проєкти: «Будівництво побутової каналізації в с. Пасіки-Зубрицькі», «Нове будівництво каналізаційного колектора від автошляху Н-13 вздовж вулиць Садова, Паркова», та «Будівництво каналізаційно-насосної станції в с. Вишня Самбірського району».

У селі Пасіки-Зубрицькі Давидівської громади запланували прокласти 15 кілометрів каналізаційних мереж та під’єднати близько 800 будинків до централізованого водовідведення. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 74,143 млн гривень. Роботи розпочалися у 2019 році та фінансуються коштами обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевого бюджету. Наразі проклали 5,4 м каналізаційних мереж, будівельна готовність робіт складає 37%, а завершення проєкту планується до кінця 2025 року.

У селі Вишня Рудківської громади прокладуть  2,2 км каналізаційних мереж та збудують каналізаційно-насосну станцію. Реалізація цього проєкту дозволить під’єднати до централізованого водовідведення 1500 користувачів. Загальна вартість будівельних робіт складає  8,165 млн гривень. Проєкт фінансується за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевого бюджету. Станом на сьогодні будівельна готовність проєкту складає 18%, а завершення робіт заплановано до кінця 2024 року.

«Обидва проєкти мають на меті зменшення забруднення навколишнього природного середовища неочищеними стоками, що потрапляють у водні об’єкти та ґрунти. Стічні води для очистки централізовано будуть відводитися на очисні споруди що забезпечить запобігання забрудненню вод басейну річок Західного Бугу та Сяну. Також вони сприятимуть покращенню умов проживання для більше 5500 жителів Давидівської та Рудківської громад. Завдяки впровадженню цих заходів громади отримають сучасну інфраструктуру для водовідведення, що є важливим кроком на шляху до сталого розвитку та збереження довкілля», - зазначила Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ