Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині пілотно запустили соціальний проєкт

Він має на меті проаналізувати потреби людей старшого віку та осіб з інвалідністю, повідомляє ЛОДА.

У прихистках області живуть 6586 мешканців, з яких 950 осіб потребують особливої уваги та підтримки через інвалідність. Основні потреби цих людей включають наявність гуманітарної допомоги, такої як: підгузки для дорослих, ліки та продукти харчування. Також важливим аспектом є вирішення юридичних питань, пов'язаних з відновленням документів. 

Людям з інвалідністю потрібні спеціальні засоби, такі як: візки, ходунки, милиці та апарати, які допомагають їм забезпечити більш комфортне та незалежне життя. Також важливими є лікування та медичний огляд, зокрема ультразвукова діагностика у клініках. Поміж іншого, реєструють індивідуальні запити на ремонт будинків та приміщень, зокрема: перекриття дахів, забезпечення опалення та комунальних послуг. 

«Кожна людина для нас важлива. Створення центрів стаціонарного догляду для людей старшого віку і осіб з інвалідністю – це можливість облаштувати гідні умови проживання в громадах Львівщини для вразливих категорій населення. Ми прагнемо створити теплу та дбайливу атмосферу для всіх мешканців Львівщини, незалежно від віку та стану здоров'я. Разом ми будуємо сильну спільноту, де кожна людина важлива та має підтримку», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Радниця начальника Львівської ОВА Галина Бордун розповіла, що у межах проєкту також сформують фокус-групи, які проводитимуть моніторинг у Львівському, Яворівському та Дрогобицькому районах.

«Ми послідовні в своїх діях, кроках і заходах, а тому прагнемо задовольнити головні потреби, надаючи практичну та відповідальну допомогу для поліпшення якості життя та забезпечення достойних умов для всіх мешканців прихистків області», – зазначила Галина Бордун.

Вона додала, що всі люди потребують спілкування і соціалізації, тому, окрім ремонтів, наголосила на важливості навчання фахівців, які працюватимуть в цих центрах підтримки цивільного населення. 

На форумі, який відбувся в березні, «Соціальна підтримка: старший вік та інвалідність» обговорили, чому центри допомоги мають бути у всіх громадах: вони забезпечують повагу та гідність для всіх, зручний доступ до медичної допомоги та інфраструктури у громадах, надають підготовку та можливості працевлаштування, а також доступ до рівноправного спілкування. 

Додамо, проєкт реалізують в межах стратегії Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА та партнерською організацією «HelpAge-Ukraine».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ