Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині побільшає тренерів з футзалу

Другий рік на Львівщині збільшується кількість тренерів з футзалу, які отримали диплом категорії “С”. Ініціатива Асоціації футзалу Львівщини щорічно поповнює ряди кваліфікованих тренерів та розвиває спорт.

Як зазначає організатор курсів категорії “С” УАФ-АФУ Богдан Мельник, минулого року Львівська область отримала 19 дипломованих тренерів, а цьогоріч планується випустити ще 15.

“Курс триває близько 4 місяців. За цей час є і теоретичні заняття і практичні. Загальний обсяг навчання - 86 годин, в яких кожен слухач має виконати програмні завдання, написати та захистити контрольні роботи,  скласти іспит по закінченню навчального курсу.

Станом на сьогодні, заплановано випустити 15 тренерів, проте чи всі дійдуть до отримання диплому - час покаже.

Надалі будемо рухатися до того, аби запросити іноземного тренера з топ-чемпіонатів, який зміг би поділитися своїм досвідом закордонного футзалу”, - зазначає Богдан Мельник.

Розвиток курсів категорії “С” УАФ-АФУ рухається у напрямку створення навчально-методичного центру з футзалу у Львові.

“Ідея має хорошу базу - це Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, де є кафедра футболу, маємо “Енергію” , яка грає у екстра лізі і має кваліфікованих тренерів, також поруч Максим Павленко головний тренер  Івано-Франківського «Урагану»  також за напрямком правил гри є кваліфікований викладач Роман Проць. Було би не правильно не передати ці всі знання людям, які цього потребують.  З цього і зародились наші курси для тренерів диплому “С”.

Якщо говорити про навчально-методичний центр з футзалу - ми перші в Україні відкрили спеціалізацію "футзал" на кафедрі футболу. Напрямком займається чемпіон України з футзалу Андрій Федюк”, - зауважив Богдан Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ