Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині посадовець ліцею "нажив" понад півмільйона гривень

На Львівщині суд визнав винним заступника директора ліцею у службовому підробленні. Скоєне посадовцем кримінальне правопорушення призвело до розтрати понад п`ятиста тисяч гривень бюджетних коштів. про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками Самбірської місцевої прокуратури викрили схему розтрати бюджетних коштів, призначених на закупівлю палива для обігріву приміщень навчального закладу.

Як встановили правоохоронці, 57-річний освітянин у листопаді-грудні 2015 року уклав з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу, відповідно до якого підприємець повинен був поставити 326 тон вугілля, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

У подальшому посадовець підписав і завірив печаткою документи про те, що поставки палива були здійснені у повному обсязі, за що було сплачено 544 тисяч гривень. Проте, до навчального закладу паливо так і не надійшло, що призвело до значних збитків.

Районний суд визнав посадовця винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати організаційно - розпорядчі та адміністративно - господарські посади, строком на три роки зі сплатою штрафу в дохід держави в розмірі 5100 грн. Ураховуючи те, що на даний час заборгованість перед ліцеєм повністю погашена та зважаючи на інші пом’якшувальні обставини, суд застосував вимоги Закону України «Про амністію у 2016 році».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ