Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВАКС заочно заарештував нардепа Дубневича

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про заочний арешт чинного народного депутата, підозрюваного у справі про розкрадання газу на 2,1 млрд грн.

Про це повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку", - йдеться в повідомленні САП.

За інформацією прокуратури, суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, й обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що цього депутата також обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці". 2 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення його в міжнародний розшук.

У САП не зазначають імені підозрюваного нардепа, йдеться про Ярослава Дубневича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ