Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині посадовці "відібрали" у держави землі поблизу Карпат

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції викрили факт незаконних дій службових осіб управління Держземагенства. Як наслідок, 33 земельні ділянки Карпатського району було незаконно передано у власність приватних осіб. Державі завдано збитків на суму понад 3 мільйони гривень.Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Під час перевірки працівники УЗЕ встановили, що посадовці підписали акти встановлення і узгодження зовнішніх меж на 33 земельні ділянки Карпатського регіону Львівської області та внесли фіктивні  дані щодо їх розташування у межах населених пунктів.

Натомість, земельні ділянки загальною площею 3 гектари знаходяться за межами даних населених пунктів. В результаті злочинних дій посадовців землі державної власності "опинились" у приватних осіб. Державі завдано збитки загальну суму понад 3 мільйони гривень.

СУ ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ