Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині постраждалим від обвалу будинку повертатимуть не кошти, а квадратні метри

Постраждалим з будинку на вул. М. Грушевського, 101/1, повертатимуть не кошти, а квадратні метри. Про це Гал-інфо повідомили сьогодні, 10 грудня, у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Другий пакет документів щодо відшкодування коштів за втрачене житло постраждалим мешканцям будинку №101/1 на вул. М. Грушевського перебуває на розгляді у Міністерства юстиції України. Попередньо документи були погоджені Міністерством економіки України.

Про це повідомив начальник відділу НС та ЦЗН ДМР Микола Летнянчин.

Дрогобич: компенсація постраждалим з будинку на вул. М. Грушевського "зависло"

Наступним кроком, за словами посадовця, має стати ухвалення пакету документів Міністерством юстиції України та передача їх разом з проєктом постанови про виділення коштів Кабінету Міністрів України.

Микола Летнянчин зазначає, що за попередньою інформацією постанова КМУ мала б бути підписана до нового року. Йдеться про 40 мільйонів 721 тисячі гривень з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр. Розпорядником коштів буде Львівська обласна державна адміністрація, на рахунки якої після підписання постави КМУ зачислить відшкодування Міністерство фінансів України. Якщо постраждалі мешканці не встигнуть освоїти кошти до кінця року, то для закупівлю житла можливо буде здійснити у 2020 році.

Існують два шляхи відшкодування постраждалим втраченого житла: перший — це закупівля житла або ж повернення коштів готівкою. Є ймовірність, що застосують перший варіант.

Нагадаємо, 28 серпня о 2:46 у Дрогобичі по вулиці Грушевського, 101, у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку сталося руйнування під’їзду з першого по четвертий поверх. Причина встановлюється, вибух газу вважають малоймовірним. Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання. Загинули восьмеро людей, ще сімох госпіталізували. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через обвал у будинку в Дрогобичі.

Додамо, що в освітній сфері Дрогобича дефіциту коштів на виплату зарплат педагогічним працівникам немає, напротивагу галузі охорони здоров`я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ