Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині посилять роботу з протидії сказу

Сьогодні, 24 січня, в межах засідання обласної комісії ТЕБ і НС розглянули питання захворюваності на сказ у Львівській області.

За словами генеральної директорки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Іванченко, кількість випадків сказу серед тварин на Львівщині в 2023 році значно зросла порівняно з попереднім роком. 

"Упродовж минулого року зафіксували 93 випадки сказу в області, найбільше серед лисиць – 36 випадків. Станом на 25 січня 2024 року вже є 15 випадків", - розповіла Іванченко.

За її словами, найбільше випадків реєструють у гірських районах зі значною площею лісів, де різко зросла кількість лисиць та інших хижаків. Водночас збільшилась і кількість звернень людей за антирабічною допомогою через укуси тварин.

"Минулого року розслідували понад 2500 таких звернень. Переважно кусалися лисиці, собаки, коти. 1223 особам призначили щеплення, 798 пройшли повний курс", - повідомила Іванченко. 

Перший заступник голови ЛОДА Андрій Годик наголосив, що необхідно активізувати профілактичні заходи, аби зменшити поширення хвороби. Зокрема, пріоритетним завданням на перше півріччя 2024 року є максимальне охоплення території області вакцинацією диких тварин наземним методом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ