Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині працевлаштували 604 внутрішньо переміщених осіб

До Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулися понад 2 тисячі внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на Львівщину з Криму та Східних областей. Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровано у Львівському, Червоноградському, Дрогобицькому, Стрийському, Самбірському та Кам’янка-Бузькому центрах зайнятості. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як інформує відділ організаційної та інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості, фахівці базових центрів зайнятості допомогли працевлаштуватися 604 переселенцям, профорієнтаційні послуги отримали 1931 особа, професійне навчання - 199 безробітних з числа ВПО, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 192 осіб.

На кінець 2015 року соціальні послуги служби зайнятості отримували 232 особи, котрі перемістилися з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО, із них 191 зі статусом безробітного.

Як зазначають в обласному центрі зайнятості найчастіше шукають роботу здебільшого жінки. Якщо серед усіх тимчасово непрацюючих в області в середньому показник становить 61%, то серед внутрішньо переміщених осіб – 73%. З них 42,9% –  віком до 35 років, 50,1% – від 35 до 55 років, 7% – категорія "55+". Частка осіб з вищою освітою становила 73,3%, з професійно-технічною – 15,7%, із середньою – 11%

Нагадаємо, станом на 25 грудня торік на обліку в департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації перебувало 11,1 тисяч. внутрішньо переміщених осіб. Під час отримання довідки з проханням працевлаштуватися звернулося 3,3 тисячі осіб працездатного віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ