Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині презентували обласну програму підтримки бізнесу

Для підтримки вітчизняних виробників та створення додаткових робочих місць у Львівській області напрацювали програму підтримки бізнесу.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Програма з бюджетом 50 млн грн стане допоміжним інструментом до вже запропонованих державою ініціатив спрямованих на економічний розвиток. В рамках обласної програми передбачено виплатити фінансову допомогу 250 суб’єктам господарювання, а головне, активізувати та легалізувати бізнес.

"За умовами програми 100 тис. грн безповоротної фінансової допомоги виплатять підприємствам, які перереєстрували бізнес та розпочали діяльність у Львівській області. Крім того, ще 100 тис. грн виплачуватимуть такому підприємству за створення від 20 робочих місць. Також функціонуватиме механізм ваучерного відшкодування до 70% вартості маркетингових послуг та сертифікації продукції", - пояснив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Окремий напрямок програми спрямований на підтримку наявних підприємств у легкій промисловості, машинобудуванні та інших сферах. 500 тис. грн допомоги передбачено на закупівлю обладнання для підприємств, зареєстрованих на Львівщині та за наявності не менше 5 робочих місць. Скористатися програмою можуть також підприємства, які ще впродовж двох років вели господарську діяльність на Львівщині. Основна вимога – реєстрація бізнесу на території області. Щоб стати учасником програми підприємець повинен подати заявку. Обласна військова адміністрація розгляне усі запити, затвердить учасників програми, після цього відбудуться виплати коштів.

Як зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, допомога  кожному підприємству, учаснику програми, надаватиметься разово, щоб охопити більшу кількість охочих.

"Очікуванням від реалізації програми є створення 2 500 робочих місць, розширення географії експорту вітчизняної продукції, збільшення податкових надходжень в бюджет, відновлення української економіки  та мотивація людей", - зазначив Андрій Годик.

За даними Львівської обласної військової адміністрації, станом на 1 квітня, опрацьовано понад 280 заявок про релокацію бізнесу на Львівщину, повністю перевезено 36 підприємств, 11 виробництв розпочали роботу на новому місці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ