Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині продовжують надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам

На Львівщині Консультативно-координаційні центри продовжують надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам

Так, інформаційну сесію на тему «Державна програма допомоги у відновленні житла, програми єВідновлення» юристи Данської ради у справах біженців провели у Городку.

На Яворівщині у Консультативно-координаційному центрі відбулась організаційна зустріч з представниками різних структур.

Під час обговорення узгодили напрями роботи ККЦ та міжнародних партнерів у прихистках з ВПО. Також порушили питання поселення, соціалізації, участі у житті громади, навчання та працевлаштування для переселених осіб.

Зазначимо, що механізм взаємодії ЦНАП та ККЦ у наданні фінансової допомоги ВПО у цьому районі також був оновлений.

Продовжується активна діяльність Жіночого клубу серед жінок-переселенок, які проживають у м. Новояворівськ для їх самореалізації.

За їх ініціативи прийняли рішення про створення громадської організації. Цю ініціативу підтримав Центр «Жіночі перспективи».

Вже відбулися установчі збори, де разом з експертами ГО «Жіночих перспектив» обговорили актуальність жіночої організації, роль жінок у місцевому самоврядуванні та суспільстві.

Нагадаємо, що ініціатива Львівської обласної військової адміністрації  - консультативно-координаційні центри працюють у кожному районі Львівщини. У ККЦ можна отримати психологічну підтримку, юридичну консультацію, адресну фінансову допомогу, скерування до лікаря тощо.

Так, у травні Червоноградський ККЦ здійснив 475 перескерувань, Дрогобицький - 703, Львівський - 692, Стрийський - 1053, Золочівський - 317, Самбірський - 1391, Яворівський - 257. Всього - 4888 перескерувань та наданої допомоги ВПО. 

У гуманітарному блоці: «Премєр Уржанс», «Право на Захист», «Solidarites Internazional», «Карітас-Золочів», «Товариство Червоного Хреста України», у юридичному – «Представництво Данська рада у справах біженців», «Представництво Норвезька рада у справах біженців», «Право на Захист», у психологічному -  «Людина в біді», «Міжнародний медичний корпус», «Мальтійська служба допомоги».

Щоб дізнатися адресу ККЦ у вашому районі зателефонуйте на гарячу лінію – 112.

Щоб отримати допомогу у ККЦ, заповнюйте анкету: https://bit.ly/3oqTXK1

Щоб стати партнером консультативно-координаційних центрів і скоординовано допомагати людям у потребі, реєструйтесь за посиланням: https://bit.ly/425Y8ZX

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ