Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині продовжують натрапляти на застарілі боєприпаси

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, 12 листопада на Львівщині виявили три застарілі боєприпаси.

12 листопада о 162:15 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в м. Глиняни на вул. Львівська, 93 Золочівського району під час земляних робіт в полі, на відстані 50 м від житлових будинків та 30 м від дороги виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Цього ж дня, о 13:09 надійшло повідомлення, що в с. Володимирці Жидачівського району під час пошуку металобрухту на відкритій території на відстані 25 м від житлових будинків та 20 м від дороги виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 15:11, що в м. Золочів на вул. Вороняцька, під час проведення санітарної чистки території на відстані 300 м від траси "Львів-Тернопіль" виявлено предмет ззовні схожий на сучасний кумулятивний снаряд.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Зеленський підписав указ про покращення умов зберігання боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ