Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Львівщині продовжують реформу шкільного харчування

Сьогодні, 13 листопада, відбулась нарада за участю Прем’єр-міністра України та Першої Леді України щодо реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на 2023-2027 роки. Львівщина долучилась до заходу онлайн.
Фото: ЛОВА

Львівщина долучилась до заходу онлайн, повідомили в ЛОДА. 

Як зазначила Олена Зеленська, документ Стратегії є путівником, картою у впровадженні реформи і дуже важливий для її роботи. І зараз настав час для її імплементації. Перша Леді наголосила, щоб будь-яка реформа – це колективна справа і саме від проактивної позиції залежить її реалізація. Завдання реформи, попри воєнний час, ростити здорове покоління вже сьогодні і готувати майбутнє суспільство вже зараз.  

«У 87% закладів загальної середньої освіти Львівщини дітей забезпечують харчуванням, зокрема гарячою їжею. Половина закладів середньої освіти годують школярів на базі власних харчоблоків. На жаль, лише близько 9% шкіл області мають сучасні харчоблоки.

Роботи ще чимало, але вже зараз можу повідомити, що багато позитивних змін ми запланували на наступний рік. Йдеться зокрема про модернізацію кухонь та їдалень, підвищення кваліфікації кухарів та формування серед учнів області культури здорового харчування». – розповів за результатами наради начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Нагадаємо, 3 листопада цього року на Львівщині відбувся обласний Форум шкільного харчування. У ньому взяли участь керівники всіх рівнів органів управління освітою, представники громад, охорони здоров'я, професійно-технічної освіти, учнівського самоврядування. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ