Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Львівщині програма «Власний дім» допомагає родинам будувати власне житло

Про це повідомляє Львівська обласна рада.
Фото: ЛОР

Голова постійної депутатської комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА, депутатка обласної ради Олена Василько спільно з т.в.о. голови Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Наталею Цимбалістою відвідали ще двох учасників обласної програми «Власний дім», що мешкають у Львівському районі.

«Оглядали об’єкти кредитування та обговорювали ефективність обласної програми із членами двох сімей: дружиною чинного військовослужбовця та матір’ю багатодітної родини. В обох випадках завдяки залученню кредитних коштів вдалося розпочати будівництво власного житла.

Сім’я військовослужбовця власним коштом та із залученням обласного фінансування змогла виконати роботи зі спорудження стін та покрівлі житлового будинку. Багатодітній родині програма дала змогу улаштувати фундамент та звести стіни першого поверху житлового будинку, а також звільнити частину власних коштів для облаштування інженерних мереж та під’їзду до будинку у новому кварталі забудови», – повідомили в профільному департаменті.

Як нагадав Юрій Раделицький, програма «Власний дім» передбачає надання сільським жителям пільгових довгострокових кредитів для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла у сільській місцевості.

«Програму необхідно надалі розвивати і збільшувати її фінансування, оскільки вона допомагає мешканцям області, сім’ям ветеранів, внутрішньо переміщеним особам здійснювати їхню мрії про власну оселю», - підкреслив Юрій Раделицький.

Як зазначають у департаменті, учасниками програми «Власний дім» можуть стати ті, хто мешкає та будує житло у сільській місцевості, а також працює у межах області, окрім м. Львова. Кредит надається терміном до 20 років під 3% річних. Сім’ям, що мають трьох чи більше неповнолітніх дітей, — безвідсотково.

Максимальна сума кредитних коштів за напрямками:

- нове будівництво — до 600 тис. грн;

- придбання житлового будинку — до 500 тис. грн;

- добудова, реконструкція — до 400 тис. грн;

- влаштування інженерних мереж — 300 тис. грн.

Детальну інформацію можна отримати за телефонами: 0976174386; 0974801594.

З 2000 року 525 сімей, що проживають на Львівщині, змогли покращити свої умови проживання завдяки програмі «Власний дім». Усього надано кредитів на суму понад 47 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ