Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудеться всеукраїнський вишкіл "Джура-Прикордонник"

Військово-патріотичний вишкіл "Джура-Прикордонник" в рамках урядової програми національно-патріотичного виховання відбудеться на Львівщині з 12 по 17 вересня 2021 року. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.
Фото Держприкордонслужба

Днями представники Державної прикордонної служби, Міністерства молоді та спорту України, Львівської обласної державної адміністрації й громадських організацій обговорили питання організації проведення Всеукраїнського вишколу. Зазначалося, що наразі вже відібрано 30 команд із 50 поданих з усіх куточків України заявок. Особлива увага організаторами заходу зверталася на харчування учасників та дотримання санітарних і протиепідемічних заходів, зокрема, пов’язаних із запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Цього року вишкіл «Джура-Прикордонник» проходитиме на базі Кінологічного навчального центру, що у Великих Мостах, та Львівського прикордонного загону. Загалом у ньому візьме участь близько 300 учасників з 16 областей України. Учасниками вишколу стануть команди (рої) Всеукраїнської гри «Сокіл-Джура», до яких входитимуть 8 хлопців та дівчат віком від 14 до 17 років від прикордонних міст (районів, ОТГ), або таких, що знаходяться на лінії розмежування з окупованими (неконтрольованими) територіями України, чи клубів «Юних друзів прикордонників».

Учасники гри разом з прикордонниками вчитимуться «діяти» у складі прикордонного наряду у разі виявлення ознак порушення державного кордону, «підуть в наряд» на пост технічного спостереження та будуть взаємодіяти з прикордонниками у разі «виявлення» правопорушників. Також вони зможуть перевірити себе на пильність під час перевірки документів осіб та транспортних засобів у пунктах пропусках на державному кордоні. Крім того, навчатимуться надавати домедичну допомогу «пораненому» на полі бою тощо. На учасників вишколу чекатимуть різноманітні конкурси та розважально-пізнавальна програма з виїздом у м. Жовква.

Зазначимо, «Джура-Прикордонник» - унікальний захід, який дозволяє молоді більше дізнатися про службу прикордонників та популяризувати її, збільшити чисельність молоді, готової до захисту України та обрати у майбутньому професію прикордонника. Вперше він відбувся у 2017 році на Черкащині, відтоді проходить щороку, окрім минулого. Львівщина приймає вишкіл вдруге. У 2018 році захід проходив також у Великих Мостах на базі Кінологічного навчального центру ДПСУ.

Організаторами заходу є Міністерство молоді та спорту України, Державна прикордонна служба України, Кінологічний навчальний центр ДПС, Львівська ОДА, громадські організації національно-патріотичного спрямування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ