Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині придбають ще 8 помешкань для дітей-сиріт

Ще сім громад Львівщини закуплять 8 помешкань для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облради.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

На цю мету громади скерують 2,4 млн грн. Ще понад 2,5 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість об’єктів – 4,9 млн грн.  

Про це сьогодні, 17 серпня, йшлося під час засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області.  

Комісія розглянула і погодила пропозиції про придбання житла Жовківської міської ради (однокімнатна квартира), Новояворівської міської ради (двокімнатна квартира), Бориславської міської ради (однокімнатна квартира), Бродівської міської ради (двокімнатний житловий будинок), Турківської міської ради (двокімнатна квартира), Бібрської міської ради (дві однокімнатні квартири) і Бісковицької сільської ради (однокімнатна квартира).  

Попередньо члени комісії побували на обʼєктах і змогли оцінити їхній стан.  

«Будемо наполягати на тому, щоб громади й надалі виділяли кошти для співфінансування придбання житла дітям-сиротам. Своєю чергою, маємо намір з обласного бюджету дофінансувати Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області. Попри війну, ми повинні продовжувати піклуватися про дітей-сиріт, які потребують нашої підтримки і власної домівки», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.  

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОВА Володимира Лиса, у межах обласної програми на розв'язання житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 9 млн грн.  

«Станом на зараз уже закупили 8 квартир загальною вартістю 4,5 млн грн.

Львівщина – перша область в Україні, яка навіть під час війни реалізує таку соціальну обласну програму», - поінформував начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ