Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині приватним особам незаконно роздали 2 га землі

На Львівщині посадовці незаконно роздавали приватним особам державні землі. Загалом до нових власників перейшли ділянки площею понад два гектари, вартість яких становить майже 5 000 000 гривень, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини разом зі слідчими обласної поліції та за процесуального керівництва прокуратури області встановили, що голова однієї з сільрад затвердив документацію, відповідно до якої громадянам незаконно було передано під забудову 14 земельних ділянок загальною площею у 2,1 гектара. Всі вони знаходилися за межами територій, що належать сільській громаді, і розпоряджатися ними міг тільки орган виконавчої влади, а не місцевого самоврядування.

В подальшому на підставі документів, затверджених головою сільради, керівник районного відділу земельних ресурсів погодив передачу ділянок у приватну власність. Таким чином діями посадовців державі були заподіяні збитки на суму майже 5 мільйонів гривень.

На ділянки, незаконно передані приватникам, накладено арешт.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ