Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині родинам полеглих героїв-прикордонників вручили державні нагороди

На Львівщині родинам полеглих героїв-прикордонників вручили державні нагороди. Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.
Фото: ДПСУ

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України сержанта Куделіна Олександра, молодшого сержанта Савича Володимира, штаб-сержанта Гвоздецького Романа та сержанта Кушту Олега нагороджено орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручив заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону полковник Петро Жовнич та заступниця начальника Червоноградської РВА Ірина Наливайко.

Куделін Олександр проходив службу в Луганському прикордонному загоні. Вперше на захист України став у 2015, коли росія прийшла з війною на схід України. Продовжив військову службу і після початку широкомасштабного вторгнення. Загинув 28 лютого 2023 року захищаючи Батьківщину. Нагороду отримала дружина Марія Леонідівна з донькою.

Савич Володимир був призваний на військову службу у квітні 2022 року на посаду кулеметником вогневої групи. 14 лютого, поблизу населеного пункту Водяне Донецької області, отримав поранення несумісне з життям. Нагороду отримала дружина Людмила Клементівна.

Гвоздецький Роман у 2012 році за прикладом брата, на той час військовослужбовця Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, підписав контракт про проходження військової служби у лавах ДПСУ. Роман обрав для себе фах кінолога. На початку повномасштабного вторгнення юнак одним з перших став на захист Батьківщини. Життя Романа обірвалося 29 січня 2023 року під час оборони однієї з позицій на Донеччині. В останньому бою в населеному пункті Благодатне військовослужбовець брав участь у штурмових діях, з метою відновлення тимчасово втрачених позицій. Нагороду отримали батько Зіновій Васильович та мати Галина Мирославівна.

Кушта Олег Ігорович проходив службу в одному зі спецпідрозділів Державної прикордонної служби з 2015 року. З початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну боєць боронив північні кордони. У січні 2023 року Олег відправився захищати Батьківщину на схід. 29 січня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Благодатне Герой загинув. Нагороду отримала мати Леся Григорівна.

Вічна пам’ять та шана Захисникам України! Герої не вмирають!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ