Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині розікрали гроші на боротьбу з ожеледицею

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Шевченківського відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 викрили факт розкрадання коштів місцевого бюджету, призначених для закупівлі протиожеледних реагентів. Сума збитків склала більше 380 тисяч гривень, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, районна адміністрація Львова уклала з товариством з обмеженою відповідальністю, яке було визнано переможцем відкритих торгів, договір із закупівлі протиожеледного реагенту.

За умовами договору суміш мала відповідати технічним вимогам до матеріалів, із яких виготовляється зазначена протиожеледна речовина. У подальшому товариством було здійснено постачання реагенту комунальному підприємству, а районна адміністрація проплатила за це кошти з місцевого бюджету.

Як встановили правоохоронці, поставлена товариством суміш не відповідає технічним умовам, вказаним у договорі, зокрема, щодо вмісту солі, піску та інших структурних часток. Таким чином були привласнені кошти місцевого бюджету в сумі 388 тисяч гривень, що підтверджується відповідним висновком експертизи.

Посадовій особі товариства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 (розкрадання у великих розмірах) КК України. Йому загрожує покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ