Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада посилила відповідальність за мілкі крадіжки

Дрібне викрадення чужого майна буде кратись сильніше

Верховна Рада ухвалила закон щодо посилення відповідальності за дрібне викрадення чужого майна.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він уточнив, що відповідний закон №11068 підтримали 243 народних депутати.

Підготовленим до другого читання документом передбачається відповідальність за дрібне викрадення чужого майна (вартістю до 757 грн) у вигляді штрафу в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн).

Дрібна крадіжка чужого майна у значному розмірі (вартістю від 757 грн до 3 028 грн) каратиметься штрафом в розмірі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 5100 грн).

Повторне протягом року вчинення такого порушення передбачатиме відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів (5100 - 10200 грн).

Також законодавці встановили відповідальність за дрібне викрадення чужого майна особою, яка три і більше разів протягом року піддавалася адміністративному стягненню за викрадення чужого майна – у вигляді штрафу в розмірі від шестисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 - 17000 грн).

Очікується, що ухвалення закону дозволить вдосконалити порядок кваліфікації дрібного викрадення чужого майна, сприятиме покращенню діяльності правоохоронних органів, зменшенню навантаження на судову систему, зосередженню діяльності Національної поліції на розкритті та розслідуванні тяжких та особливо тяжких злочинів, а також покращенню криміногенної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ