Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочався молодіжний форум «YouthLid»

Сьогодні, 24 травня, на Львівщині триває Молодіжний форум «YouthLid». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

Тема форуму – розвиток відповідального лідерства серед молоді Львова та Львівської області в сучасних умовах. 

Понад 200 учасників приєднались до форуму. Це представники молодіжних рад, молодіжних центрів та просторів, учнівське самоврядування,  активні школярі та студенти ВНЗ, а також ВПО. Це ті молоді люди, які прагнуть розвиватись в сфері молодіжної політики. Для них проводять лекції від провідних лекторів з різних галузей. Зокрема, студентство візьме участь у симуляційній грі та у панельній дискусії.

«Лідерство – це не просто посада чи статус. Це спосіб мислення, набір цінностей та поведінка, які мотивують і надихають інших людей. Лідерство формується не лише особистими рисами, але й середовищем, освітою та структурою, в якій воно розвивається.

Для справжнього лідера важливі не лише цілі та ідеї, але й відповідальність за свої дії та слова. Лідер не прагне до влади чи слави, а ставить на перше місце свою команду. Він не просто віддає накази, а створює атмосферу поваги, довіри та співпраці.

Не всі люди прагнуть стати лідерами, і це цілком нормально. Важливо знайти свою команду та місце в ній, де ви зможете використати свої сильні сторони для спільного досягнення мети.

Командна робота – це не просто співпраця. Це повага одне до одного, спільні цінності, сміливість та відповідальність. Команда дає нам відчуття підтримки, допомагає долати труднощі та досягати більших успіхів, ніж ми могли б зробити самостійно.

Лідерство, цінності, знання та командна робота – це ті аспекти, які є ключовими для розвитку нашого регіону», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також, під час форуму спільно з молоддю проаналізували лідерство. Молоді люди отримали навички життєстійкості та сформували уявлення про те, яке місце молоді в творенні змін в громадах та майбутнього України.  

Сьогодні на Львівщині функціонує 48 об'єктів молодіжної інфраструктури, з яких 28 комунальні заклади «Молодіжні центри». Завдяки партнерам ЛОВА їх вдалося укомплектувати всім необхідним. 

Також є 30 Молодіжних рад при територіальних громадах. В тому числі молодіжна рада при ЛОВА.

Цього року на обласну програму Молодь Львівщини виділили 3 млн грн. Пріоритетне завдання цього року – національно-патріотичне виховання. 

Організаторами заходу є Українська академія лідерства, Управління молоді та спорту Львівської ОВА, Управління спорту та молодіжної політики ЛМР, Управління освіти ЛМР, Асоціація Місцевих Рад «Рада Львівщини», Український католицький університет, Львівський обласний молодіжний центр, Мережа «ТВОРИ» та Автошкола «CarGo».

Передував цьому форуму Обласний проєкт «Ідея-Топчик».

«Ідея Топчик» – це виїзні тренінги для підлітків територіальних громад області, де навчали генерувати ідеї для позитивного впливу на свою громаду, а також розповідали про додаткові можливості розвитку в неформальній освіті. 

По цифрах:

  • здійснили 8 виїздів. 

  • залучили 36 громад Львівщини.

  • згенерували 586 ідеї.

  • охопили 815 підлітка.

  • близько 2 025 хвилин проведених з генерації ідей.

  • залучили 22 студентів УАЛ до проведення тренінгів.

Довідково:
Українська академія лідерства – це програма особистісного та суспільного розвитку, головним елементом якої є 10-місячний формаційний курс для випускників середніх шкіл та студентів, що будується на поєднанні елементів фізичного, емоційного та інтелектуального розвитку на основі цінностей.

Програма Академії включає: поглиблене вивчення гуманітарних і прикладних наук, саморозвиток, дослідження зв’язку з Україною, гартування тіла, роботу в командах, експедиції Україною та за кордон, допомогу спільноті.

Основною метою програми є виховання нового покоління українських лідерів – справжніх патріотів з глибоким розумінням власної ідентичності, відчуттям відповідальності перед великими прагненнями наших предків та чітким баченням майбутнього незалежної, демократичної України.

Українська академія лідерства впроваджується в Україні фондом Western NIS Enterprise Fund на кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та розвивається за сприяння Міністерства освіти і науки України, Комітету ВРУ з питань науки та освіти та Адміністрації Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ