Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині сільський голова шахраювала із землею

Екс-голові сільради на Львівщині повідомили про підозру за службове підроблення і зловживання владою. Повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Встановлено, що вказана особа діяла в інтересах третіх осіб упродовж 2008–2009 років.

54-річна службовиця, скориставшись становищем, склала та видала рішення сільської ради «Про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для передачі у власність», а згодом ще одне – «Про затвердження проекту відведення земельної ділянки для видачі державного акту на право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства по передачі її у власність».

На підставі цих документів фізичній особі, у чиїх інтересах діяла депутатка, територіальний орган Центру державного земельного кадастру реєстрував та видав Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,75 га, вартістю 420 тис грн, для ведення особистого селянського господарства.

Такі дії зловмисниці спричинили тяжкі наслідки місцевій громаді. 

Самбірська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування, за фактом вчинення колишньою сільською головою Волянської сільської ради кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Відтак, процесуальним керівником Самбірської місцевої прокуратури прийнято рішення про оголошення екс-голові Волянської сільської ради підозри у вчинені вищезгаданих злочинів.

На даний час триває досудове розслідування.

Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді від 2 до 5 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ