Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщині скандал: бійця не демобілізують, бо комбат не хоче?

Сьогодні, 26 червня, до Гал-інфо звернулася дружина бійця 3-го мотопіхотного батальйону 24 ОМБР, який раніше був Третім батальйоном територіальної оборони Львівщини "Воля", Світлана Дяченко. Вона розповіла, що її чоловіка, який був мобілізованим ще травні торік, досі не хочуть демобілізувати. Більше того, за червень він навіть не отримав зарплату, адже його більше немає у списках військовослужбовців цього батальйону.

За її словами, чоловік і далі перебуває в зоні АТО, а через напружену бойову обстановку він не може виїхати до штабу.

«Гроші за червень не дали і додому не відпускають. Мені пояснили, що зарплату йому не нарахували, бо його нема у списку на виплату.  Його вже звільнили з роботи, але, звісно ж, можна буде поновитися через суд. Але нині головне, щоб його демобілізували нарешті. Чоловікові стало відомо, що його нагороду, яку йому дали за виконання бойового завдання забрав, собі комбат підполковник Віктор Дембіцький разом із документами», - розповіла жінка.

Вона повідомила, що дзвонила і на гарячі лінії, писала звернення, але результату нема.

Світлана Дяченко припускає, що її чоловік разом із ще десятком хлопців просто стали заручниками.

«Справа у тому, що мій чоловік поїхав на війну із власною зброєю. Тепер же комбат вимагає від нього цю зброю залишити. Але як він її залишить? Зброя зареєстрована офіційно на нього, на чоловіка! Це кримінальна відповідальність. Нині їх загнали у глухі  поля і фактично ізолювали від світу. Я зверталася і до військової прокуратури, але там  мені просто посміялися в обличчя! Мені сказали, що комбат може робити що хоче і утримувати його там скільки захоче, навіть незважаючи на указ президента про демобілізацію», - розповіла пані Світлана.

За її словами, разом із її чоловіком залишається командир його роти, якого теж насильно утримують - його мобілізували ще 10 травня 2014 року.

Вона повідомила, що завтра, 26 червня, родичі тих бійців, яких не хочуть демобілізувати, підуть до військової прокуратури Західного регіону (вул. Клепарівська, 20) з питанням, чому їх рідних не демобілізують, чому не заплатили гроші, та чому не віддають нагороди. Також родичів бійців цікавить, хто за це має відповісти?

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ