Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартує опитування щодо впливу війни на психологічний стан дітей

Як повідомили у Департаменті освіти і науки Львівської ОВА, в області розпочали опитування щодо впливу війни на психологічний стан дітей.

Опитування відбувається на умовах анонімності.

Опитувальник ДЛЯ БАТЬКІВ: https://bit.ly/3FD496o

Опитувальник ДЛЯ ПІДЛІТКІВ: https://bit.ly/3L8q32H

Війна негативно впливає на психоемоційний стан як дорослих, так і дітей, внаслідок чого освітяни Львівщини зіткнулась із новими викликами. Відтак психологічний стан підлітків планують з’ясувати за допомогою анонімного опитування.

Департамент освіти та науки Львівської ОВА спільно з Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України (м. Харків) прийняли рішення провести опитування серед батьків і підлітків, щоб визначити ті чинники, орієнтуючись на які, можна було б надати вчасну допомогу.

"Фізична, психологічна та соціальна складові здоров’я наших дітей - важлива частина роботи освіти. Вони також впливають на благополуччя нашої молоді. Провівши опитування, ми зможемо виявити маркери, орієнтуючись на які, з’явиться можливість своєчасно виявити та усунути проблему. Коригування цих процесів робитимуть фахівці, і це дозволить впливати на майбутнє нашої країни. Сподіваємось на відверті відповіді, адже на їх основі ми будемо формувати наші подальші кроки", - розповідає директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України Георгій Даниленко.

Анкетування розбили на два напрямки: одна анкета призначена для батьків, друга – для підлітків.

"Одним із напрямів опитування є вплив воєнних дій на дітей. Ще один блок питань стосується родин, де батьки перебувають на передовій. Важливо розуміти як поведінка батьків віддзеркалюється в стані та здоров’ї дитини. Наступний напрям - це посттравматичний синдром переселених дітей. Є дуже складні ситуації, інколи вони занадто складні для дітей. Це треба одразу виявляти, аби вчасно помогти", - наголошує Георгій Даниленко.

Організатори наголошують на анонімності всіх відповідей, однак зазначають, що треба вказати вік та стать, аби можна було вчасно вжити необхідних заходів.

Анкетування триватиме в період з 11 травня до 25 травня 2022 року.

Висновки експертів та поради батькам будуть розміщені на ресурсах Освіти Львівщини по завершенню обробки результатів опитування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ