Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартує проєкт для молоді «Стартап Батяри 4.0»

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/4
«Стартап Батяри 4.0» – навчальна програма та конкурс стартапів для творчої молоді, яка готова розкрити свій потенціал і можливості та втілити яскраву ідею в успішний стартап. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Проєкт реалізує Tech StartUp School у співпраці з Комунальним закладом Львівської обласної ради  «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та Львівською обласною малою академією наук за підтримки департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

Учора, 19 вересня, у Tech StartUp School, що діє на базі Національного університету «Львівська Політехніка» відбувся урочистий старт проєкту. У події взяли участь директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска, керівник Tech StartUp School Назар Подольчак, директор КЗ ЛОР «ЛОЦНТТУМ» Святослав Опенько. До участі запросили переможців Стартап Батярів у 2023 р. – Матвія Ємця та Владислава Рибака, тренерів проєкту та молодь з громад Львівщини.

«Кількість охочих взяти участь у «Стартап Батяри 4.0» свідчить про те, що ми на правильному шляху. Це хороший шанс для проєкту стати успішним, а для кожного учасника – реалізувати свою ідею та навчитись тому, що допоможе зробити її корисною для суспільства», – наголосив Олег Паска.⠀⠀

«Досвід учасників попередніх років свідчить про те, що наша молодь має дуже багато цікавих задумів. Ці проєкти вражають, тож я впевнений, що у цій навчальній програмі та конкурсі кожен знайде для себе чимало цікавого та корисного», – зазначив директор КЗ ЛОР «ЛОЦНТТУМ» Святослав Опенько.

Навчальна програма складається з одного обов’язкового курсу «Креативне мислення та шлях до стартапу» та одного курсу на вибір учасника у кожному семестрі.⠀

Курси на вибір:

  • біотехнології (перший семестр);

  • 3D-моделювання та 3D-принтери (перший, другий семестр – продовження);

  • управління дроном та його конструювання (перший семестр);

  • робототехніка та Minecraft (перший семестр);

  • штучний інтелект та вступ до IT (другий семестр);

  • ораторська майстерність і презентація (другий семестр);

  • космос та супутники (другий семестр).⠀⠀

Також для учасників проведуть 2 очні буткемпи – у листопаді та квітні у Tech StartUp School (Львів), та конкурс проєктів «Стартап Батяри» у травні з номінаціями:

  • кращий інноваційний проєкт;

  • кращий технологічний стартап;

  • краща бізнес-модель;

  • кращий IT-стартап;

  • кращий соціальний проєкт.

Найактивніші команди отримають призи та подальшу менторську підтримку для реалізації своїх проєктів.

«Підтримка та розвиток школярів і студентів у втіленні їх ідей, проєктів – це мінімальний вклад, який ми можемо зробити задля нашого майбутнього. Курс «Стартап Батяри 4.0.» є синергією та кооперацією менторів та дітей, які спільно здобуватимуть нові знання та реалізовуватимуть ідеї. Завжди приємно слідкувати за розвитком проєктів після завершення навчання й отримувати повідомлення про нові успіхи та здобутки уже випускників програми», – наголосив Назар Подольчак.

Подія завершилася цікавими та пізнавальними заняттями для школярів, які провели тренери проєкту.

Про «Стартап Батяри 4.0.»:

Коли?  
Заняття розпочнуться 2 жовтня і триватимуть упродовж навчального року.

Де?
В онлайн та офлайн-форматі.

Для кого?
Для учнів 5-11 класів, здобувачів фахової передвищої та професійної освіти. Можна брати участь індивідуально або командою від закладу.⠀

Зареєструватися можна до 29 вересня 2023 року за посиланням: https://bit.ly/3EM26gU

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ