Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині стартувала посівна кампанія 2024 року

В окремих районах Львівської області аграрії розпочали посів ранніх ярих зернових і зернобобових культур. В департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА повідомляють, що завдяки теплій погоді у другій половині зими, посівна у 2024 році розпочалась майже на 3 тижні раніше, ніж рік тому.

Перші площі посіву під ярою пшеницею та ярим ячменем з’явились у Червоноградському та Стрийському районах області. Посів гороху, вівса орієнтовно розпочнеться за півтора, два тижні.

За оперативними даними департаменту у комерційному секторі посівна площа ранніх зернових і зернобобових культур, а саме яра пшениця, ярий ячмінь, овес, горох  становитиме 14,5 тис. га, або 3% до структури загальної посівної площі у 2024 році. За всіма  категоріями господарств площа становитиме   44,1 тис. га, або 6 %  до загальної посівної площі Львівської області.

«Цьогорічні погодні умови дали можливість нашим аграріям розпочати посівну на 19 днів раніше ніж торік. Також погода сприяє проведенню повторного  ранньо-весняного підживлення озимих культур. Тобто можемо говорити про доволі непогані умови на старті. За попередніми прогнозами у сезоні 24/25 загальна посівна площа на Львівщині суттєво не зміниться, проте більш помітною буде зміна структури посівів. Так, з великою ймовірністю посіви озимих збільшаться шляхом зменшення посівів під ярими культурами», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Як вже повідомили у департаменті, цього року посіви під озимими культурами на Львівщині збільшились на 2,9 %, насамперед внаслідок розширення площ під озимою пшеницею на 2,8 %,  озимим ячменем на  8,2 % та озимим житом на 3,1 %. В структурі посівів ярих культур очікується насамперед збільшення площ під технічними культурами, тоді як рекордсменом за зменшенням посівних площ може стати кукурудза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ