Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував Міжнародний конгрес із захисту навколишнього середовища

Сьогодні, 26 вересня, у Національному університеті «Львівська політехніка», стартував 5–й Міжнародний конгрес «Сталий розвиток: захист навколишнього середовища, енергоощадність, збалансоване природокористування». Про це стало відомо у прес-службі Львівської ОДА.

Участь у відкритті Конгресу взяв заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Максим Василишин, який у вітальному слові наголосив, що вже зараз можна спостерігати модернізацію підходів у сфері реалізації державної екологічної політики відповідно до світових трендів.

«Це і запровадження оцінки впливу на навколишнє середовище і стратегічної екологічної оцінки, які спрямовані на попередження та запобігання негативному впливу будь-якої діяльності на довкілля. Найближчим часом очікуємо прийняття нової Стратегії державної екологічної політики до 2030 року, яка стане інструментом зміни екологічного курсу країни. Це дає надію на гарну екологічну перспективу», - зазначив Максим Василишин.

В межах Конгресу учасники обміняються інформацією щодо стану навколишнього середовища, успішного застосування сучасних природоохоронних технологій, що сприятиме прийняттю екологічно-виважених рішень, підвищення екологічної свідомості населення.

Співорганізатор заходу - департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Конгрес триватиме до 29 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ