Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять 15 нових молодіжних просторів

Львівський обласний молодіжний центр та ГО «Платформа ініціатив «Теплиця» підписали Меморандум про співпрацю, повідомляють в ЛОДА.
Фото - ЛОДА

Проєкт реалізовуватиметься у Львівській області за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Загальна сума проєкту становить 6 мільйонів 302 тисячі грн, з яких 5 мільйонів 654 тисячі – внесок ЮНІСЕФ, а 648 тисяч грн – внесок молодіжного центру. 

Як відомо, тривалість реалізації проєкту становитиме 9 місяців.

«Ми дуже раді тут сьогодні бути та разом формувати наші плани для молодих людей у Львівській області. Знаємо, що останній рік мав значний вплив на молодь в Україні, тому нам важливо створювати нові можливості для неї попри всі виклики. Щоб розвиватися і працювати разом. Ми з нетерпінням хочемо побачити, який вплив матимуть нові молодіжні центри на молодь в громадах і також сподіваємося їх невдовзі відвідати», – зазначила голова Львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ в Україні Нінке Воппен.

Зазначається, що наразі в жодній області немає розвинутої мережі молодіжних центрів, а за дев’ять місяців проєкту таку мережу планують створити на Львівщині.

«Молодь творить зміни, і лише високоінтелектуальна, креативна та мудра молодь здатна збудувати європейське, демократичне й правильне суспільство.  З 2014 року українська молодь була і є передовою у формуванні позиції гідного життя», – наголосив  заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Сторони визначили, що основною метою проєкту є створення 15 молодіжних центрів комунальної форми власності у 15 громадах Львівської області.

Ці молодіжні центри відберуть за результатами конкурсу, який незабаром оголосить молодіжний центр. Конкурс буде публічним, прозорим та з чіткими критеріями відбору. Участь у ньому зможуть взяти 72 громади Львівської області (крім Львівської). Про початок конкурсу, а також про вимоги до його учасників повідомлять додатково на офіційних ресурсах центру та ЛОВА.

Також сторони узгодили, що 15 створених молодіжних центрів отримають на свій розвиток інвестиції, які сягатимуть майже 10 тисяч доларів. Передбачені кошти на облаштування центрів, косметичний  ремонт приміщень, передачу меблів, техніки, інвентарю, а також певна сума – на організацію заходів для молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ