Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять ще один ландшафтний заказник

У Львівській області створять ландшафтний заказник місцевого значення «Урочище Солониця». Відповідне рішення прийняли вчора, 20 березня, під час XV чергової сесії Львівської обласної ради, повідомила прес-служба ЛОДА.

Заказник створюється з метою збереження цінних лісових та лучних екосистем, червонокнижних та регіонально рідкісних видів рослин і тварин та мережі гідрологічних об’єктів.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Урочище Солониця» проектовано на території Великолюбінської селищної ради за межами населеного пункту орієнтовною площею 86,0 га (без вилучення території у землекористувача). 

Згідно геоботанічного районування територія належить до Розтоцького округу букових, буково-соснових, дубово-соснових, ялицевих та дубових лісів, заплавних луків та евтрофних боліт, Центральноєвропейської провінції широколистяних лісів. В урочищі поєднуються два головні типи рослинності: лучно-болотна рослинність та лісова.

Пропонована до заповідання територія є одним із ареалів поширення махаона (Papilio machaon), подалірія (Iphiclides podalirius), бджоли-тесляр фіолетової (Xylocopa (Xylocopa) violacea), горностая (Mustela erminea), мідянки (Coronella austriaca Laurenti), нічниці ставкової (Myotis dasycneme) та вечірниці малої (Nyctalus leisleri), які занесені до Червоної книги України.

Зазначимо, що відповідно до ст. 11 Закону України «Про червону книгу України» охорона та відтворення об’єктів Червоної книги України забезпечується органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами, що є суб’єктами використання тваринного та рослинного світу, власниками об’єктів Червоної книги України, у межах яких перебувають рідкісні і такі, що знаходяться під загрозою зникнення, види тваринного та рослинного світу, занесені до Червоної книги України, зокрема завдяки пріоритетному створенню заповідників, інших територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ