Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створили мапу місць, які можна відвідати з дітьми

На мапі позначили пологові будинки, центри раннього втручання, заклади реєстрації новонароджених, заклади харчування та дитячі майданчики. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Понад 900 установ, центрів, закладів, просторів та організацій, що функціонують на Львівщини і надають різнопланові послуги родинам із дітьми упорядкували в інтерактивну мапу. Мапу створила команда ГО «Батьки в дії» в межах проєкту «Львівщина, дружня до родини». 

Загалом до інтерактивного каталогу увійшло 820 установ, центрів, просторів та організацій, які надають послуги у сфері батьківства у 19 категоріях. Крім того, на ній позначено 100 закладів харчування, пристосованих для потреб сімей із дітьми, а також дитячі майданчики Львова. Вебсервіс також містить усі регіональні та національні «гарячі лінії» та онлайн-ресурси.

«Укладаючи цю карту ми, насамперед, прагнули допомогти матерям. Адже доглядати за дітьми, зокрема, якщо жінка сама, бо чоловік захищає Україну на передовій, або якщо сім’я опинились у новій громаді через вимушене переміщення, дуже складно. А швидкий доступ до сервісів та можливостей, особливо тих, що стосуються послуг у сфері батьківства, значно спрощують побут. Вони дають трохи більше часу на адаптацію, самореалізацію або на вирішення інших побутових речей», – розповіли представники ГО «Батьки в дії».

Скористатися цим сервісом можна за тут.

«Такого роду проєкти ми завжди радо підтримуватимемо і надаватимемо усіляку допомогу громадським організаціям, які беруться за їх реалізацію. Що стосується даного проєкту – це надзвичайно корисна річ. 

Мапа чудово впорядкована, на ній можна легко зайти практично все, що потрібно родинам із дітьми або тим, хто тільки готується стати батьками. Тут позначені і пологові будинки, і центри раннього втручання, і заклади реєстрації новонароджених і багато інших структур. 

Важливо також, що карта «покриває» усю територію області», – зазначила заступниця директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут.

Проєкт «Львівщина, дружня до родини» реалізують у 2024 році завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проекту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджує Український Жіночий Фонд у межах реалізації Львівського регіонального плану дій для виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Читайте також: У Львівському перинатальному центрі відкрили пологові зали сімейного типу 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ