Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині судитимуть ексчиновника за передачу держземлі дружині Медведчука

Сколівський чиновник «перевів» державні землі у власність підсанкційної особи, дружині лідера "ОПЗЖ" Оксані Марченко.

Про це повідомляють в поліції Львівської області та облпрокуратурі. 

Внаслідок незаконної діяльності, державі було завдано збитків на суму близько 17,5 млн гривень.

Начальник Сколівського районного відділу земельних ресурсів Львівської області Володимир Ткач, зловживаючи своїм службовим становищем видав завідомо неправдиві державні акти на право власності, що призвело до незаконного вибуття із земель державної власності 4 земельних ділянок та незаконної передачі в оренду ще однієї земельної ділянки, розташованих на території колишнього Сколівського району. 

"У документах були змінені цільові призначення ділянок з «сільськогосподарського призначення» та «рекреаційного призначення» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» та «для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови", - йдеться в повідомленні поліції. 

Деякі з цих ділянок, які фактично були розташовані за межами населеного пункту, за «новими документами» увійшли в межі одного з сіл теперішньої Славської ОТГ, яке користується великою популярністю у шанувальників гірськолижного спорту.

Вказані земельні ділянки опинились у власності особи Оксани Марченко, яка згідно з рішенням Ради нацбезпеки України внесена до переліку фізичних та юридичних осіб, що потрапляють під санкції. На одній з них Марченко хотіла збудувати готельно-відпочинковий комплекс.

Суд арештував нелегальний готельний комплекс Марченко на Львівщині

Чиновнику повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ