Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині триває будівництво заводу хлібобулочних виробів на 1000 робочих місць

Як повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, найвагомішим аргументом на користь релокації є збереження українського виробника на ринку, не залежно від того, в якій області він знаходиться.

Також релокація бізнесу це:

  • нові робочі місця для мешканців Львівщини,
  • "здорова конкуренція" для локального бізнесу,
  • додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів.

"Не можу не згадати, що процес переміщення виробництва включає ряд складних етапів, над якими ми працюємо: пошук приміщень та земельних ділянок —> перевезення обладнання —> ремонт та підключення до комунікацій —> набір нових працівників на місці та пошук житла для тих, що переїхали —> запуск виробництва —> перереєстрація", - зазначив керівник департаменту.

Він додав, що на Львівщину переїхали 203 підприємства з інших регіонів України, 130 з них уже працюють.
Одним із перших підприємств, яке взяло участь у державній програмі релокації та перевезло свої виробничі потужності із Харкова, є – ТОВ «ІМЕКС МАКС». Компанія планує працевлаштовувати людей саме з Львівщини.

"Про всі 203 підприємства звісно ж не писатиму, але ще мушу згадати про будівництво нового заводу хлібобулочних виробів на території Львівського району, яке невдовзі розпочнеться. Мережа заводів та точок продажу в основному була зосереджена на сході України (Харків та Київ).

Попередньо на заводі працюватиме близько 1000 людей.

Так, релокація супроводжується низкою «бюрократичних процесів», але наш Департамент економічної політики Львівської ОДА якраз і працює для того, щоб максимально "спростити життя" підприємствам, які змушені втікати від війни", - підсумував Степан Куйбіда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ