Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває ремонт доріг до кордону з Республікою Польща

Поки військові дії тривають на одній частині нашої держави, на іншій частині Укравтодор наводить лад та проводить ремонтно-будівельні роботи на об’єктах дорожнього господарства.

Зокрема, на Львівщині шляховики капітально відновлюють автомобільну дорогу Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Роботи проводимо в рамках міжнародного проекту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».

«Запорукою економічної та продовольчої безпеки нашої держави, особливо в умовах війни, є якісне транспортне сполучення та належна прикордонна дорожня інфраструктура із країнами Євросоюзу. Відповідно, цього року ми особливу увагу приділяємо прикордонним дорогам та митним переходам. Йдеться не лише про ремонт дорожнього покриття, а й про розбудову митних переходів та влаштування придорожньої інфраструктури» - зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Автомобільна дорога Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, ремонт якої стартував торік, веде до майбутнього пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». До слова, на пункті пропуску також ведуться будівельні роботи.

Довжина дороги Т-14-18, яку ремонтуємо в рамках «польського кредиту» сягає 46 км. В рамках капітального ремонту ми вже виконали такі роботи:

  • розширення земляного полотна та проїзної частини відповідно до нормативних вимог;
  • влаштували водовідведення та заміну існуючих залізобетонних труб;
  • завершуємо роботи із влаштування нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи.

Крім цього, станом на сьогодні маємо влаштовано понад 17 км верхнього шару асфальтобетону; 6,5 км тротуарів в межах населених пунктів та відремонтовані 7 мостових переходів.

Наразі проводимо ремонтні роботи на 5 мостах та влаштовуємо опори зовнішнього освітлення.

Проект також передбачає влаштування зупинок громадського транспорту та заходи із безпеки дорожнього руху.

Роботи на об'єкті проводить підрядна організація DROG-BUD Sp. z o.o.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ