Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині в проктологічному відділені відкрили рентгенкабінет

Сьогодні, 16 липня, у проктологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні відбулось відкриття рентгенкабінету.

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

Проєкт реалізували за підтримки МОЗ України в межах програми «Про Розподіл медичного обладнання, закупленого на виконання програми Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та BIJI-інфекції в Україні»». 

«Це важливий крок у розвитку медичної допомоги, адже нове обладнання дозволить значно підвищити якість діагностики та лікування пацієнтів. Відкриття рентгенкабінету є частиною нашої стратегії з модернізації та покращення медичних послуг. Я бажаю всім оптимізму та натхнення, щоб продовжувати і надалі працювати для людей», – зазначила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Від державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» проктологічне відділення отримало «Систему рентгенівську діагностичну НF-525 Plus». 

Обладнання вартістю 3,3 млн гривень придбали за кошти державного бюджету. Ремонт рентгенкабінету проктологічного відділення лікарні зробили за власні кошти установи та за підтримки благодійників – витратили 468 тис. гривень.

Такий рентген дає можливість отримати чітке зображення м’яких тканин і кісток, а лікарі-рентгенологи завдяки сучасній апаратурі, зможуть побачити проблеми, які неозброєним оком визначити майже неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ