Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині ветерани війни можуть здобути нові професії

Ветерани російсько-української війни можуть безплатно здобути на Львівщині нові професії. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Це – один із напрямів Концепції підтримки Захисників та Захисниць, яку напрацювали у Львівській ОВА.

У межах Концепції підтримки Захисників та Захисниць, яку напрацювали у Львівській ОВА, учасники бойових дій та члени їхніх сімей, які мають інвалідність внаслідок війни, можуть безкоштовно пройти перепідготовку за робітничими професіями, підвищення кваліфікації чи програму професійної адаптації.

Володимир вирішив скористатися такою можливістю. Він уже пройшов короткострокові курси і перекваліфікувався – здобув фах електрозварника у тому ВПУ, у якому раніше навчався. Каже, така спеціальність допоможе йому бути корисним для ЗСУ – виготовлятиме деталі, які допоможуть захищати і автівки, і людей у них.

Володимир отримав важке поранення в ногу 15 липня 2022 року біля населеного пункту Спірне. Ворожий снаряд повністю роздробив основу суглобу. До січня 2023 року ветеран пробув на лікуванні та реабілітації в Ужгородській міській лікарні.

Хлопець дотепер має проблеми зі здоров’ям, регулярно проходить лікування, йому важко стояти та ходити, а операцію, яка вкрай потрібна, можуть зробити не всі лікарні.

Усе, що корисно знати про Концепцію підтримки Захисників та Захисниць можна легко знайти у спеціальній вкладці за посиланням.

Більше про історію ветерана тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ