Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудеться Всесвітній день прибирання

У суботу, 16 вересня, Львівська область разом з мільйонами учасників зі 191 країни світу долучається до «World Cleanup Day» 2023 в Україні. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА

Всесвітній день прибирання відбудеться під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Стартує акція 16 вересня о 10:00 год у Львові, од.нак задля безпеки адресу учасникам повідомлять після реєстрації. За детальною інформацією звертайтеся на офіційну сторінку в Instagram.

Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Деталі та інструкції в новинах на сайті.

З 16 серпня по 16 вересня 2023 року участь візьмуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок, пересічні громадяни.

Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами та екологічними проблемами сьогодення в нашій країні. Цього року, враховуючи війну та карантинні обмеження, плануються нові формати на вибір:

  • цифрове прибирання (letsdoitukraine.org/digitalcleanup);

  • формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини «Знайди, сортуй, здавай» (recyclingpoints.org);

  • сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових або рекомендованих локаціях, на територіях навчальних закладів та установ;

  • розбір завалів.

Також організатори запрошують приєднатись українців за кордоном, які зможуть організувати прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Щоб отримати результати участі кожного у Всесвітньому дні прибирання, прохання зареєструвати за посиланням до 25 вересня 2023 року включно.

До слова, у 2022 році до Всесвітнього дня прибирання в Україні долучилися 119 926 учасників у 24 регіонах. Спільними зусиллями вдалося зібрати 2439 тонн відходів, з яких 70,5 тонн знайденої вторинної сировини здали на переробку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ